28 februari 2013

Een dekentje voor Warre

Nog een bestelling voor een dekentje, en u raadt het al: opnieuw voor een jongen :). Als dat zo verder gaat, ziet het er niet goed uit voor de toekomstige bevolking van de aarde :p.

Maar dus, een dekentje voor Warre. Zijn vader had een kastje in de vorm van een kroon gemaakt voor het doopsuiker. Dat kwam er dus op het dekentje te staan. 

Een groen ruitje, een strook beige met de naam en twee kroontjes, een bruine paspel en lekker zachte witte fleece van Pauli. En klaar was het dekentje.

25 februari 2013

Een groen konijn

Er werd laatst nog eens een geboorteknuffel besteld. Het was voor een jongen, dus het werd een groen konijn. De vorige keren dat ik deze knuffels in elkaar stak, werd er nogal wat afgevloekt omdat het nogal een prutswerk is dat lang duurt, maar deze keer werd het volgens de methode van Tante Hilde in elkaar gestoken: vullen via de 'poep' zodat de beentjes niet mee in het lichaam moesten bij het rondstikken. Amai, dat ging veel vlotter :).

Het konijn kreeg een buikje, staart en oren in blauw stof met groene bolletjes en zo is hij weer klaar om kleine babyhandjes gelukkig te maken.

19 februari 2013

Een verjaardagswens

Over een kleine drie weken (7 maart) word ik weer een jaartje ouder (iiieeek, die 30 komt nu toch echt wel dichtbij).
En wat is er nu leuker op een verjaardag dan een kaartje krijgen? Zo'n echt zelfgeschreven kaartje, dat zegt toch veel meer dan een smsje of een facebookberichtje. Zelf probeer ik ook altijd een kaartje te sturen met verjaardagen of Kerstmis. Goede oude post, dat is toch plezant!

Daarom dit jaar een kleine verjaardagswens: ik zou nog eens graag naar de brievenbus kunnen lopen en er een berg kaartjes terugvinden (net zoals vroeger). Veel leuker dan al die rekeningen.
Een klein oproepje dus (het idee komt van bij  Plutomeisje en Tiene): 
Wil je me graag een leuke verjaardag bezorgen en me een kaartje sturen? Dat kan op dit adres tot en met 7 maart:

Eikenboslaan 18
3010 Kessel -lo (Leuven)

Al die kaartjes gaan natuurlijk een mooi plaatsje krijgen in mijn kaartenrekje. En uit alle kaartjes kies ik er eentje uit en die persoon krijgt een klein bedankje van mij! De rest ben ik natuurlijk ook eeuwig dankbaar :). Het naar de brievenbus wandelen zal alleszins een stukje spannender worden. Zeker na de teleurstelling van de Secret Santa die nooit ontvangen werd, hoop ik nu toch een beetje leuke post in de plaats te krijgen.


ps: het was hier nogal stil de laatste tijd, nogal veel te doen op het werk en dat winterweer zet niet echt aan tot creativiteit. Niet moeilijk als je zo lekker warm onder een dekentje zit voor de tv. Daar raak je toch niet meer onderuit.
Maar we hebben wel nog een paar dingen gemaakt die we nog niet getoond hebben, dus binnenkort valt er hier weer wat te zien.

2 februari 2013

Kaartenrekje

Dankzij de tip van Plutomeisje ben ik nu ook de trotse eigenaar van een kaartenrekje! (Het komt van de Hema, maar je moet het wel online bestellen).
Het zit al vol foto's en kaartjes, het heeft enkel nog een plekje nodig aan de muur, maar daar heb ik op kot geen plaats meer voor, dus het moet het nog even doen met de vloer.

Ik kocht ook nog een porcelainstift bij de Banier (eindelijk was er nog eens een zwarte) en twee witte kommetjes. Binnenkort daar dus eens mee aan de slag, maar eerst bedenken wat ik er op ga zetten.