31 maart 2012

Uitslag give away

Jullie waren met velen, 34 in totaal, met zo'n 74 kansen om de magneetjes te winnen. Allemaal bedankt voor de leuke reacties en verjaardagswensen!
Maar ik zal jullie niet langer in spanning laten. Alle namen werden mooi opgeschreven, de strookjes werden geknipt en in een visbokaal gedropt. Een 'onschuldige' hand (aka die van de mama) trok er eentje uit en dat was...

Proficiat Mad Moiselle!
Zou je me je adresgegevens willen doorsturen (mijn mailadres vind je in mijn profiel) en dan valt er binnenkort een leuke pakketje bij jou in de brievenbus.

Aan de ongelukkige verliezers, toch bedankt voor het meedoen! En niet getreurd, binnenkort wordt er een nieuwe voorraad gemaakt en dan kan je ze hier zelf aanschaffen.

Zelf was ik vorige week ook nog de gelukkige winnaar van een give away bij Spoonflower! Wiii!
En wat voor een prijs was dat (dinsdag zat hij hier al in de brievenbus)! Een boek over het ontwerpen en printen van stofjes. En 10 stofjes (fat quarters) van de schrijfster van het boek. Zo leuk!

Dat boek gaat nog goed van pas komen (en de staaltjes stof van Spoonflower ook!) want binnenkort ga ik me eens zetten aan het ontwerpen van een 'Ollie & Wallie' stofje, zodat mijn knuffels helemaal gepersonaliseerd zijn.

Vandaag ook eens bij de Ava langsgeweest en heel wat materiaal ingeslagen om te knutselen en het resultaat mooi in te kunnen pakken.

25 maart 2012

Vosjes, 3x anders

Bij het maken van mijn agenda, had ik snel wat figuurtjes getekend in Inkscape. Het vosje vond ik zo leuk dat ik het nog wat verder heb uitgewerkt. In drie verschillende versies zelfs.

Een eerste versie in Inkscape, maar in kleur en wat verder uitgewerkt met schaduw.
Voor de tweede maakte ik er een stempel van, een grote en een kleine. Om kaartjes mee te versieren of een nieuwe bladwijzer mee te maken.
En als derde greep ik nog eens terug naar de aloude traditie van het kleurpotlood. Dat was al zo lang geleden dat ik die nog eens vast had. Na al dat computertekenen is het wel leuk om nog eens iets met de hand te doen en je daar volledig in op te laten gaan.


Voor een verjaardags/housewarming-kadootje voor een vriendin, kocht ik een simpel kadertje, stempelde het kleine vosje op een leuk papiertje en pakte het in met mijn pas aangeschafte washi-tape (in de juiste kleurtjes natuurlijk). Hopelijk is ze er blij mee.



18 maart 2012

Een pennenzak

Eentje voor mezelf deze keer, gewoon omdat ik het zo'n leuk ding vind, want echt schoolgaan doe ik niet meer. En ter vervanging van het met inktvlekken besmeurde geval dat op mijn bureau staat.

Ik maakte er eentje met het superleuke eekhoornstofje van Bambiblauw en een effen groen stofje voor de binnenkant. Een groene rits en groene keperband als 'tabs'. Het plooitje aan de zijkant bleek de perfecte plaats voor een labeltje.

Makkelijk en snel klaar en een leuk tussendoortje na al die knuffels die de laatste tijd onder de naaimachine zijn gepasseerd.

En nu ga ik wat verder werken aan een ontwerp voor visitekaartjes.

12 maart 2012

Een dekentje

De zon schijnt, de vogeltjes fluiten, zo'n 16 graden buiten, ... kortom, de lente hangt in de lucht. En wat maakte ik dit weekend? Een dekentje.
Tja, de stofjes lagen al eventjes op mij te wachten, dus ik moest en zou een dekentje maken. Ook al is Koning Winter dan bijna het land uit.

Het dekentje werd gemaakt volgens het bekende 'Emma en Mona' principe. Het bruine stofje met bolletjes komt van bij het Stoffenspektakel. Daar had ik me ook nog blauwgroene fleece gekocht, maar die vond ik er uiteindelijk toch niet meer bij passen, dat zou wat te donker worden. In de Casa vond ik nog een groot, wit fleecedekentje (1,5x2m voor maar 6 euro) en er werd nog 10 meter blauwe paspel gestikt. 

Het in elkaar zetten van het dekentje, ging vlotter dan ik dacht. De meeste tijd kruipt dan ook in het stikken van de paspel en het spelden van de stofjes. Voor de rest is het gewoon rechtdoor stikken (met mijn pas ontdekte ritsvoetje, wat een zaligheid). De fleece werd op de grond uitgestrekt en vastgeplakt, wat het vastspelden aan het andere stofje toch wel een pak makkelijker maakte. Aan elkaar naaien en klaar!
En nu maar wachten op enkele koude dagen, of gewoon de verwarming wat lager zetten :).

7 maart 2012

Feest + give away!

Het is feest vandaag!
Ik word namelijk 27 lentes jong vandaag (alhoewel jong, die 27, dat komt nu toch al wel heel dicht in de buurt van de 30, ieeekk).

Maar kom, u las in de titel dat er een give away was. Tijd dus om ter zake te komen!
Ik ben vandaag niet alleen jarig, maar ik ben nu ook ongeveer een half jaartje aan het bloggen. Wat gaat de tijd toch snel als je je amuseert. Dat bloggen is toch echt wel plezant :).
En om mijn lieve en enthousiaste lezertjes te bedanken, wordt het wel eens tijd om iets weg te geven.

En wat valt er te winnen?
Twee unieke 'Ollie en Wallie' magneetjes! Mooi verpakt en al! (als je tenminste niet te nauwkeurig naar het plastieken zakje kijkt :), dat is maar rap in elkaar gestoken. Hoog tijd om eens langs de Ava ofzo te gaan).
En wat moet u daarvoor doen?
Awel. Laat hieronder een berichtje achter. En als je volger wordt of bent, laat dat dan ook even weten, dan krijg je een extra kans. Vind je twee kansen nog niet voldoende? Als je mijn give away vermeldt op je eigen blog of een linkje ernaar plaatst op Facebook, krijg je nog een extra kans (laat het hier dan ook even weten).

Voila, dat was het. Op 31 maart om 12u00 sluiten de 'lijnen' en zal ik de gelukkige winnaar bekend maken.
Succes ermee!

Mezelf trakteerde ik ook nog op een mooi zelfgemaakt juweeltje van Mearicles. De moeite om eens te gaan kijken, er worden daar mooie dingetjes gemaakt!

5 maart 2012

Magneetjes - deel 2

24...

24 magneetjes maakte ik dit weekend. Het grootste deel op bestelling, als extraatje bij het geboortekaartje dat ik ontworpen heb (nog een paar weekjes geduld en dan kan ik dat eindelijk tonen).

Ik had wel niet meer voldoende magneten om op de figuurtjes te plakken, dus bestelde ik er nieuwe bij supermagnete.be. Twee dagen later stond de postbode al voor de deur met een pakje. Een redelijk groot pakje zelfs. Want zo'n magneetjes nemen niet echt veel plaats in, zelfs niet als je er 100 tegelijk besteld. Dat zullen ze bij dat bedrijf ook wel gedacht hebben. Nogal belachelijk om zo'n groot doosje op te sturen met enkel magneetjes, dus steken we er nog maar wat extra in.
Dat waren 10 extra magneetjes (die 1kg kunnen dragen :o), een bedankkaartje, een kortingsbon en... een zakje snoepjes!
Leuk! Precies zo'n kadootje van Sinterklaas dat je vroeger kreeg als je hem een briefje stuurde. Aan te raden dus, die site, als je ooit op zoek bent naar sterke magneetjes!

En 24 'Ollie en Wallie' magneetjes, dat ziet er zo uit: