27 februari 2012

Labeltjes

Nu ik een eerste bestelling binnen gekregen heb voor een knuffel, wordt het eens tijd dat ik mijn maaksels ook kan merken als een 'Ollie en Wallie'-creatie. Tijd dus om labeltjes te maken!

Op het Stoffenspektakel kocht ik me al wat witte keperband, van zo'n 4 cm breed, zodat ik het in de breedte kan dubbelvouwen. Bij de Club nog transferpapier gekocht (want dat is in de Hema nergens meer te vinden) en dan volgens Elisanna's handleiding de labeltjes in elkaar gestoken.
Eerst een ontwerpje in Inkscape maken (in spiegelbeeld), dan printen en in stukjes knippen, op het lint strijken en even laten afkoelen. Het papier kan er nu af en dan kan alles gekipt worden, met wat extra wit aan beide zijden. Nog even in twee vouwen, vast naaien en ze zijn klaar voor gebruik!

Nu hebben we enkel nog een knuffel nodig om het labeltje tussen te naaien. Dat werd een tweede exemplaar van mijn groene giraf. Het labeltje maakt de knuffel helemaal af!

Omdat deze knuffel nogal arbeidsintensief is (ik maak het mezelf namelijk nogal moeilijk door zo'n grote armen en benen in zo'n klein lichaampje te moeten proppen bij het naaien van het lichaampje), heb ik dit weekend nog eens een nieuw ontwerpje uitgeprobeerd. Maar het resultaat daarvan kan ik nog niet laten zien. Dat is pas voor als we op babybezoek zijn geweest. Maar omdat dat nog enkele weken kan duren, hier al een klein voorsmaakje. En ja, ik heb me voor de eerste keer aan de paspel gewaagd :).

20 februari 2012

De buit

Gisteren was het weer Stoffenspektakel in Leuven. Woehoe! 
Het was nog niet zo lang geleden, het vorige spektakel, maar stofjes kan je nooit genoeg hebben, toch? En dus gingen we op jacht. Ik ging pas in de namiddag, in de hoop dat het dan al wat rustiger was, maar helaas, aan vele kraampjes stonden de rijen nog altijd dubbeldik. Maar ik had geen haast, dus werd het geduldig wachten tot we bij de stofjes konden. En wat was de buit?
Een blauwgroen fleecestofje, een bolletjesstof en gele biais, om een dekentje à la Emma & Mona te proberen. Een groen en roos stofje, als voorraad voor de geboorteknuffels. Wit lint om binnenkort labels mee te maken. Dan nog twee stofjes met een kleine print en last but not least twee designstofjes van bij Bambiblauw, die zijn gewoon veel te leuk! Wel maar een half metertje van elk gekocht, want we moeten toch nog een beetje op ons budget letten :).

Nog dit weekend was er het jaarlijkse Flatnutsfeestje. Het bestuur is er pas vervangen door een nieuwe ploeg (waar ik in zit) en om het oude bestuur te bedanken staken we een survival-koorkit in elkaar: een zak gevuld met allerlei goodies zoals een opbouwbare drinkbus, een pen, keelpastilles, zakdoekjes,...En de zak werd gepersonaliseerd met een stukje partituur van een liedje dat we zingen. Een gans middagje in de weer met textielstiften, nog een kaartje eraan met een 'bedankt'-stempel en de kado was klaar!

19 februari 2012

Een award!

Nee, geen Grammy  of Oscar, maar een blogaward! Ik kreeg namerlijk een Liebster award van Plutomeisje. Jeuj! Dankjewel daarvoor! Altijd leuk om te weten dat mensen je blog graag lezen.
Nu moet ik: 
- degene bedanken van wie ik hem kreeg (zie hierboven)
- de award doorgeven aan vijf andere bloggers (met minder dan 200 volgers)
- en hopen dat de award doorgegeven wordt!

Mmm, vijf blogs kiezen is natuurlijk niet zo eenvoudig, maar ik ga voor...
- Fee!
- Bambiblauw (door iedereen gekend als de shop, maar er wordt ook geblogd!)

Alstublieft!

12 februari 2012

Magneetjes!

Nu ik me de juiste 'Ollie en Wallie' kleurtjes in fimoklei en vilt had aangeschaft (ongeveer toch), kon ik me nog eens aan het knutselen zetten. 

Vroeger hebben we thuis al heel wat figuurtjes met fimo gemaakt: zeehondjes, clowns, pinguins, ... en zelfs kerstfiguurtjes die nog elk jaar bovengehaald worden. Tijd dus om eens te zien of dat nog altijd even plezant is om maken. En wat beter dan mijn Ollie en Wallie figuurtjes om uit te proberen?
Eerst wat balletjes rollen, die ik dan op een getekend figuurtje plat drukte. Hierdoor kwam er een beetje inkt op de achterkant te staan. Zo kon ik het staartje op de juiste plaats uitsnijden. Dat was wel serieus prutswerk om dat staartje mooi uit te snijden en terug glad te krijgen, maar met wat oefening lukte het wel.

Aan de achterkant drukte ik er een magneetje in, zodat ik dat er na het bakken in kon plakken. En dan gingen ze de oven in, op hoop van zegen. Na een klein halfuur kwamen ze er mooi hard uit. Gelukt!
Het plakken van het magneetje ging wat moeizamer. Omdat het magneetje zo sterk is, wordt het er steeds uitgetrokken, dus het wordt nog een beetje zoeken naar de juiste lijm (suggesties zijn altijd welkom :)).

Met het vilt naaide ik ook nog twee figuurtjes, gelijkaardig aan het roze. De magneetjes die hier in zitten moeten wel sterk zijn, als je door het vilt heen ook nog een kaartje wilt vasthouden. Ik kreeg enkele super kleine (maar zeer sterke) magneetjes van mede-flatnutter Nele, die ze ook bij haar doopsuiker gebruikte. Merci Nele!







En ze hangen daar wel goed, op mijn frigo, tussen de rest van mijn verzameling. Binnenkort nog een paar maken!

4 februari 2012

Kleurtjes!

Vorig weekend ging ik nog eens langs bij De Greef, een klein stoffenwinkeltje in Budel, hier vlak over de grens. Een handig winkeltje voor alle basisspullen en niet te duur. Op het moment loopt het er wel vol met mensen op zoek naar de ideale carnavalsoutfit (dat vind je er dus ook :) ).

Ik heb er wat zitten graaien in de bak met ritsen. Ze kosten er toch maar 1 euro per stuk, dus ik kon me wat laten gaan en heb een mooi voorraadje verzameld in allerlei kleurtjes. 
En wat stond er in een mandje langs de kassa? Magneetsluitingen! Ik had er al een paar keer om gevraagd, maar ze hadden die niet. Nu dus wel, en voor maar 60 cent (eat that Veritias!). Ik heb er dan maar meteen wat meegenomen :).
Eigenlijk was ik ook op zoek naar vilt, om de festonsteek op uit te proberen, maar omdat ze er geen vrolijke kleurtjes hadden, heb ik het maar uitgeprobeerd op een stukje roos vilt dat ik thuis nog had liggen.
Ik knipte er twee 'Ollie en Wallie' figuurtjes uit en liet de mama de steek voordoen :). Zelf ging ik dan ook aan de slag met een kleiner figuurtje. De grote was wat te groot om als magneet te gebruiken, dus wordt ie nu als speldenkussen gebruikt. In het kleintje moet ik nog een magneetje steken en dan kan ik het toenaaien.
De festonsteek blijkt helemaal niet zo moeilijk te zijn en het gaat heel snel vooruit. Leuk genoeg om nog eens te proberen, maar dan met de juiste 'Ollie en Wallie'  kleuren. Op zoek naar vilt dus!
Bij Pauli hadden ze enkel lichtgroen, dus ging ik ook eens in De Banier kijken. Daar hadden ze wat meer kleuren, alleen nog niet echt het juiste donkergroen. Maar wel lichtblauw dat ook wel goed bij het groen past. Dat wordt het dus, tot ik ooit het juiste donkergroen tegenkom.
En nu ik toch in de Banier was, heb ik meteen ook wat fimoklei in dezelfde kleurtjes aangeschaft en nog wat stukjes lino om stempels mee te maken.
Voila, nu is mijn hobbymateriaal weer wat aangevuld en weet ik weer wat doen in de komende weken. Enkel mijn stoffenkast mag nog wat aangevuld worden, maar daarvoor moet ik nog twee weken wachten want dan is het weer Stoffenspektakel in Leuven. Jeuj!